Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszka
cebula biała 1/3 sztuka
rzodkiew biała 4 sztuka
koper świeży 1/2 pęczek
majonez 2 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z groszkiem

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już gotowe chłodzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół. Wyciągamy z nich żółtka i umieszczamy w osobnej misce. Następnie dodajemy do nich wcześniej odcedzony groszek konserwowy, drobno posiekaną cebulę oraz sól i pieprz. Całość rozdrabniamy blenderem na gładką pastę.
Układamy na białkach jajek. Następnie posypujemy posiekaną w drobną kostkę rzodkiewką i gałązkami koperku. Dodatkowo posypujemy pieprzem.
Chłodzimy w lodówce przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 10.11.2013 17:21
bardzo smaczne i ładne jajeczka
Mysiunia 30.09.2013 13:13
faszerowane jaja sprawdzają się na każdej imprezie :)
sylwia_mc 30.09.2013 13:11
bardzo smaczne
jasiek 30.09.2013 13:04
dobry farsz
Ania321 30.09.2013 12:43
pyszne jaja, ale w składnikach chyba powinny być rzodkiewki, a nie rzodkiew biała? :)
Sylwia26 30.09.2013 12:20
apetycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak