Jajka faszerowane z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuka
  • groszek konserwowy

    1/2 puszka
  • cebula biała

    1/3 sztuka
  • rzodkiew biała

    4 sztuka
  • koper świeży

    1/2 pęczek
  • majonez

    2 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już gotowe chłodzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół. Wyciągamy z nich żółtka i umieszczamy w osobnej misce. Następnie dodajemy do nich wcześniej odcedzony groszek konserwowy, drobno posiekaną cebulę oraz sól i pieprz. Całość rozdrabniamy blenderem na gładką pastę.
Układamy na białkach jajek. Następnie posypujemy posiekaną w drobną kostkę rzodkiewką i gałązkami koperku. Dodatkowo posypujemy pieprzem.
Chłodzimy w lodówce przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariel78 10.11.2013 17:21
bardzo smaczne i ładne jajeczka
Mysiunia 30.09.2013 13:13
faszerowane jaja sprawdzają się na każdej imprezie :)
sylwia_mc 30.09.2013 13:11
bardzo smaczne
jasiek 30.09.2013 13:04
dobry farsz
Ania321 30.09.2013 12:43
pyszne jaja, ale w składnikach chyba powinny być rzodkiewki, a nie rzodkiew biała? :)
Sylwia26 30.09.2013 12:20
apetycznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat