Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Zewy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 szt
łosoś wędzony 100 g
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wędzonym łososiem Zewy


Ugotowane jajka obrać, opłukać i przekroić na połówki.
Wydrążyć żółtka do miseczki.
Łososia pokroić w kosteczkę, dodać do żółtek.
Następnie dodać majonez oraz sól i pieprz, wymieszać nadzienie.
Przygotowanym farszem napełnić białka i układać na talerz, po czym udekorować.
Podawać jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.04.2015 20:39
moje ulubione jaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak