Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
rzodkiewka
szczypiorek
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Myjemy rzodkiewkę i szczypiorek. Rzodkiewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 1 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto
2
Szczypiorek drobno kroimy.
Krok 2 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto
3
Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy pieprzem.
Krok 3 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto
4
Mieszamy dokładnie.
Krok 4 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto
5
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
Jajka obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i dodajemy je do nadzienia.
Krok 5 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto
6
Rozgniatamy je widelcem i mieszamy z pozostałymi składnikami nadzienia.
Krok 6 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto
7
Gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Krok 7 - Jajka faszerowane rzodkiewką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.06.2013 19:48
muszę wypróbować
msmors 28.06.2013 23:01
ciekawy farsz
Megg 28.06.2013 22:00
uwielbiam takie faszerowane jajka, pycha
Monia 28.06.2013 21:43
Fajny pomysł, gdybym tylko lubiła rzodkiewkę i szczypiorek... ;-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak