jajka faszerowane piklami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 łyżeczka
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • jajko ugotowane na twardo

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekrój jajka wzdłuż . Wydrąż żółtka i umieść w misce . Rozgnieć je i dodaj majonez , drobno posiekane ogórki , musztardę i pieprz . Mieszaj tak długo aż konsystencja będzie jednolita . Wypełnij jajka uprzednio przygotowanym farszem i posyp papryką . Wstaw do lodówki . Gotowe do podania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzia2000 11.11.2012 22:43
lubię to ;]
K&J 11.11.2012 22:31
faJNE
Agnieszka/gucio22 11.11.2012 22:24
super ogórki i jajka ten duet na pewno nie będzie mdły muszę takie zrobić :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat