Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pasztetem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1 łyżka
keczup pikantny 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat odrobina
sól i pieprz do smaku
zielenina do dekoracji
pasztet 3 (drobiowy)
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pasztetem

Jajka pozbawiamy skorupek. Przekrawamy każde wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy i mieszamy z pasztetem, majonezem i keczupem - tak, aby powstała jednolita masa. Doprawiamy ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek (najlepiej przy pomocy szprycy). Dekorujemy wg. upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa 16.09.2013 17:31
Ładnie zaprezentowane danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak