Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pasztetem

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez
1 łyżka
keczup pikantny
1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
odrobina
Sklep Prymat
sól i pieprz do smaku
zielenina
do dekoracji
pasztet
3 (drobiowy)
jajko ugotowane na twardo
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pasztetem

Jajka pozbawiamy skorupek. Przekrawamy każde wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy i mieszamy z pasztetem, majonezem i keczupem - tak, aby powstała jednolita masa. Doprawiamy ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek (najlepiej przy pomocy szprycy). Dekorujemy wg. upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa 16.09.2013 17:31
Ładnie zaprezentowane danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak