Jajka faszerowane pasztetem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 łyżka
  • keczup pikantny

    1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    odrobina
  • sól i pieprz do smaku

  • zielenina

    do dekoracji
  • pasztet

    3 (drobiowy)
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka pozbawiamy skorupek. Przekrawamy każde wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy i mieszamy z pasztetem, majonezem i keczupem - tak, aby powstała jednolita masa. Doprawiamy ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki białek (najlepiej przy pomocy szprycy). Dekorujemy wg. upodobań.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa 16.09.2013 17:31
Ładnie zaprezentowane danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat