Jajka faszerowane pastą z makreli

Jajka faszerowane pastą z makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8
  • makrela wędzona

    1
  • majonez

    4 łyżki
  • szczypiorek

    pęczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka faszerowane pastą z makreli

Jajka ugotować na twardo w wodzie z odrobiną octu( nie pękną). Obrać i przekroić wzdłuż na pół.Wyjąć żółtka. Makrelę oczyścić z ości. Szczypiorek posiekać, część zostawić do dekoracji. Makrelę, żółtka i szczypiorek z majonezem dokładnie zmiksować.Masą makrelową napełniać połówki jajek i dekorować szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

adam1f 27.01.2014 19:16
na pewno pyszne
bami 14.06.2011 15:07
Pycha! :)
pacpaw 12.04.2011 21:05
cudowne
Robert10 11.04.2011 11:57
super-lubię z takim nadzieniem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat