Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 szt
pieczarki 5 dag
szczypiorek posiekany 3 łyżki
natka pietruszki posiekana 1 lyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane na gorąco

Pieczarki obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać po 1 łyżce masła i oliwy, wrzucić na gorący tłuszcz pieczarki i smażyć do odparowania soku.
Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na połowy. Ze skorupek wyjąć ostrożnie białka z żółtkami, rozgnieść w misce widelcem. do jajek dodac wystudzone pieczarki, szczypiorek i natkę pietruszki. Składniki dokładnie wymieszać. Masę doprawić solą oraz pieprzem.
Skorupki wypełnić farszem, wierzch wysypać bułką tartą. Smażyć na pozostałym tłuszczu do zrumienienia. Podawać prosto z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak