Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane na dwa sposoby
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pół wyjąć żółtka i rozdzielić na dwie części.
Farsz z pieczarkami:
Pieczarki, cebulę i czosnek drobno posiekać. Rozgrzać oliwę z oliwek z masłem zeszklić cebulę, dodać czosnek i pieczarki. Smażyć aż pieczarki zaczną brązowieć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podlać octem i odparować. Przestudzić. Wymieszać z majonezem, musztardą, pietruszką i połową żółtek. Za pomocą szprycy lub łyżeczki ponakładać do połowy jajek udekorować pietruszką.
Farsz z kaparami:
Wszystkie składniki zblendować z żółtkami na kremową masę. Nałożyć do reszty jajek, udekorować kiełkami, papryką lub koperkiem.