jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    15 dag
  • jajko

    6 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

  • sałata

    6 listków
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki, wyciągamy żółtka, miksujemy je z 12 dag łososia i majonezem, dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku.
Napełniamy farszem połówki jajek. Resztę łososia drobniutko siekamy i kładziemy na każdej połówce jajka. Podawać na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 28.05.2012 21:20
pyszności uwielbiam łososia
ronald88 28.03.2012 18:34
bym dodał albo choc cos do polania
ronald88 27.03.2012 18:12
sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat