Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
tarte buraczki 2 łyżki
tarty chrzan 1 łyżeczka
rzeżucha 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane buraczkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy,obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do miseczki przekładamy żółtka,rozgniatamy widelcem, dodajemy buraczki /ja wykorzystuję takie drobno starte ze słoiczka - przygotowane na zimę/, dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Farszem napełniamy białka i dekorujemy rzeżuchą.
Zamiast buraczków ze słoika możemy użyć świeżo gotowanych ale dla kilku jajek czyli dwóch łyżek buraczków nie warto robić sobie takiej dodatkowej roboty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak