Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane Bekon & Cheddar

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
boczek 6 plasterków
ser cheddar 3 łyżki startego
papryka mielona chili lub łagodna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane Bekon & Cheddar

Boczek smażymy na złoto i odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które ucieramy na gładką masę z serem i majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz papryką – w zależności od tego, czy mają być ostre czy łagodne, wybieramy chili lub łagodną. Pasty nie trzeba dosalać ze względu na słone dodatki. Na koniec dodajemy boczek pokrojony w kosteczkę. Powstałym farszem nadziewamy połówki jajek. Całość przyozdabiamy startym serem, papryką w proszku i świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 09.03.2014 13:46
apetyczne!!!
Ola1984 09.03.2014 11:50
Bardzo fajne jajka :)
gosia561 09.03.2014 11:16
idealne na święta
adelajda 09.03.2014 10:58
dobre muszą być z takim nadzieniem
Lidzia 09.03.2014 10:49
Podoba mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak