Jajka faszerowane banditki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • pieczarki

    7 szt
  • cebula

    1 szt
  • Szczypiorek cienki

  • majonez

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Przeciąć na pół, wydrążyć zółtko. Cebulę i piecarki posiekac drobno i podsmażyć na oleju, dodać sól i pieprz, ostudzić, potem żółtka pokruszyć widelcem, wymieszać z pieczarkami i cebula, dodac majonez i nadziewać jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
accee 05.04.2011 22:45
Polecam
iwa643 05.04.2011 07:57
fajne
aguus 04.04.2011 12:38
często robię faszerowane jajka w święta, ale nigdy nie korzystałam z pieczarek:)
Misiabe 04.04.2011 00:30
Super, w sam raz na święta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat