Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado i bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
awokado 1/2 szt
bazylia świeża 1 garść
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado i bazylią

Kroki postępowania

1
Ugotować jajka na twardo, zostawić do wystudzenia, a następnie przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka, wrzucić je do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 1 - Jajka faszerowane awokado i bazylią foto
2
Dojrzałe awokado obrać ze skórki, pokroić na kawałki, dodać do żółtek, skropić sokiem z cytryny i również rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 2 - Jajka faszerowane awokado i bazylią foto
3
Bazylię wypłukać , osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Jajka faszerowane awokado i bazylią foto
4
Dodać majonez oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.Wymieszać. Przyprawić do smaku szczyptą soli. Nałożyć farsz do jajek.
Smacznego :)
Krok 4 - Jajka faszerowane awokado i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 02.07.2017 12:31
chętnie bym skosztowała!
Ola1984 02.07.2017 10:47
Mniam, smakowicie wyglądają :)
Krystyna32 02.07.2017 07:21
smaczne jajka
MagdalenaIC 02.07.2017 01:50
Pyszne jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak