Jajka faszerowane awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • awokado

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka mała
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaka obrać, przekroić na pół, można ozdobnie. Delikatnie wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem.
Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny, rozgnieść widelcem i dodać do żółtek. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i natkę. Doprawić solą i dokładnie wymieszać.
Połówki białek faszerować przy pomocy łyżeczki lub rękawa cukierniczego. Na koniec posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 06.08.2016 20:22
Moje smaki
Małgorzata Pin 18.02.2016 14:13
Ciekawy pomysł na faszerowanie jajek.
Anna169Hosz 18.02.2016 13:50
Podoba mi się ten przepis.
bertpvd 17.02.2016 20:59
świetna przekąska
Bernadeta1 17.02.2016 20:09
smaczna przekąska
adelajda 17.02.2016 20:01
Świątecznie sie zrobiło :)
Babeczka35 17.02.2016 19:18
Pyszne jajeczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat