Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
awokado 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka mała
natka pietruszki 1 łyżka
sok z cytryny
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado

Jaka obrać, przekroić na pół, można ozdobnie. Delikatnie wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem.
Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny, rozgnieść widelcem i dodać do żółtek. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i natkę. Doprawić solą i dokładnie wymieszać.
Połówki białek faszerować przy pomocy łyżeczki lub rękawa cukierniczego. Na koniec posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.08.2016 20:22
Moje smaki
Małgorzata Pin 18.02.2016 14:13
Ciekawy pomysł na faszerowanie jajek.
Anna169Hosz 18.02.2016 13:50
Podoba mi się ten przepis.
bertpvd 17.02.2016 20:59
świetna przekąska
Bernadeta1 17.02.2016 20:09
smaczna przekąska
adelajda 17.02.2016 20:01
Świątecznie sie zrobiło :)
Babeczka35 17.02.2016 19:18
Pyszne jajeczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak