Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7 szt
szczypiorek usiekany 3 łyżki
majonez 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
awokado 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka. Awokado obieramy i miąsz drobno kroimy. Żółtka mieszamy z awokado i szczypiorkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dobrze mieszamy. Farszem napełniamy jajka. Wierzch można udekorować listkiem pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak