Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • śledź marynowany

    1 płat
  • majonez

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 szczypty
  • liście sałaty

    4 sztuki
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać. Przekroić cztery jajka na połówki, wyjąć delikatnie żółtka. Jedno jajko całe posiekać, pokroić płat śledzia na kawałki. Do miseczki włożyć jajko, żółtka, pokrojonego śledzia, posiekany szczypiorek, majonez i zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, pieprzem białym, curry. Wymieszać dokładnie. Napełnić połówki jajek. Podać na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.06.2014 07:30
bardzo fajne
sandra24 11.01.2014 23:53
dobre fajka faszerowane
Renataj 07.11.2012 23:24
Fajne.
parysek10 20.08.2012 14:13
ciekawe połączenie
ewka1978 20.08.2012 12:42
ze śledziem jeszcze nie robiłam, ciekawe jak smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat