Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczno-koperkowa pasta z dodatkiem słonecznika :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 jajek
cebula 1 sztuka
majonez tradycyjny 3 łyki
słonecznik łuskany 1 szklanka
jogurt grecki 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\4 łyżeczki
koperek 1\3 pęczku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczno-koperkowa pasta z dodatkiem słonecznika :)

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo
Krok 1 - Jajeczno-koperkowa pasta z dodatkiem  słonecznika :) foto
2
do jajek dodajemy cebule, majonez i jogurt grecki i blenderem rozdrabniamy składniki.
Krok 2 - Jajeczno-koperkowa pasta z dodatkiem  słonecznika :) foto
3
następnie dodajemy posiekany koperek oraz słonecznik łuskany i mieszamy składniki.
Krok 3 - Jajeczno-koperkowa pasta z dodatkiem  słonecznika :) foto
4
Następnie dodajemy przyprawy do smaku : pieprz, paprykę ostrą oraz sól i rozprowadzamy po wszystkich składnikach. Smacznego :)
Krok 4 - Jajeczno-koperkowa pasta z dodatkiem  słonecznika :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak