jajecznica z żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt.
  • żółty ser

    12 dag
  • cebula

    1 szt.
  • szynka

    3 plastry
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mleko

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach do miski, dodać 4 jajka i 1 łyżkę mleka, wymieszać. Cebulę i szynkę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na łyżce masła, posolić by cebula zmiękła. Wylać mieszaninę jajka z serem, jajka muszą się lekko ściąć a ser stopić. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata77 03.06.2011 10:40
pięknie to wygląda
Smakosz6 30.04.2011 02:14
mmmmmmmmmmmmmm
Jolanta_P-S 10.04.2011 19:27
Jajka zawsze kupuj na rynku u tej samej kobiety
pacpaw 10.04.2011 17:20
piękna żółć. Jajeczka chyba prosto od \"gospodarza\".
halinka1011 10.04.2011 09:37
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat