Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
żółty ser 12 dag
cebula 1 szt.
szynka 3 plastry
sól, pieprz do smaku
mleko 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z żółtym serem

Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach do miski, dodać 4 jajka i 1 łyżkę mleka, wymieszać. Cebulę i szynkę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na łyżce masła, posolić by cebula zmiękła. Wylać mieszaninę jajka z serem, jajka muszą się lekko ściąć a ser stopić. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z chlebem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 03.06.2011 10:40
pięknie to wygląda
Smakosz6 30.04.2011 02:14
mmmmmmmmmmmmmm
Jolanta_P-S 10.04.2011 19:27
Jajka zawsze kupuj na rynku u tej samej kobiety
pacpaw 10.04.2011 17:20
piękna żółć. Jajeczka chyba prosto od \"gospodarza\".
halinka1011 10.04.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak