Jajecznica z wędzonym boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • boczek wędzony

    15 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż wytopi się tłuszczyk. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy aż się zrumieni.
2. Jajka roztrzepujemy w miseczce z dodatkiem obfitej ilości soli i pieprzu. Wlewamy na patelnię i smażymy ciągle mieszając, aż jajecznica się zetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 15.03.2015 14:06
Smaczne śniadanko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat