Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z wędzonym boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
boczek wędzony 15 dag
cebula 2 sztuki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z wędzonym boczkiem

1. Boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż wytopi się tłuszczyk. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy aż się zrumieni.
2. Jajka roztrzepujemy w miseczce z dodatkiem obfitej ilości soli i pieprzu. Wlewamy na patelnię i smażymy ciągle mieszając, aż jajecznica się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 15.03.2015 14:06
Smaczne śniadanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak