Jajecznica z wędzoną kiełbasą i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona kiełbasa

    25 dag
  • marchew

    1 szt
  • jajko

    6 szt
  • sól

  • pieprz

  • kolendra mielona

    szczypta
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w kostkę.
Marchew obieramy, myjemy, kroimy w zapałkę.
Na oliwie podsmażamy kiełbasę i marchewkę aż kiełbasa się zezłoci.
Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy z solą, pieprzem i kolendrą. Wylewamy na patelnię.
Smażymy, mieszając aż jajecznica się zetnie.
Podajemy np z pomidorem czy pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 23.11.2011 18:27
dziekuję :)
mikrusiak 23.11.2011 16:53
fajnie \"skomponowane\"...:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat