Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka mała 1 szt
papryka żółta 0,5 strąka
papryka czerwona 0,5 strąka
cebula czerwona 1 szt
pieczarki 6 szt
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z warzywami

Warzywa oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki lub kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja wybieram masło/ i podduszamy na nim warzywa.Najpierw dodajemy marchewkę, gdy zmięknie dodajemy cebulę i pieczarki a na koniec paprykę. Do warzyw wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do czasu aż jajka się zetną. Przed podaniem możemy posypać startym żółtym serem lub szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.11.2012 14:34
Rzeczywiście wkradł się błąd - zamiast "ja wybieram mało" powinno być " ja wybieram masło" - błąd właśnie poprawiłam Jeśli chodzi o długość smażenia poszczególnych składników to zależy czy kroimy je na cieniutkie plasterki czy w grubszą kostkę.Wygląd - wydaje mi się że wygląda jak jajecznica z warzywami, no ale cóż. Tak czy siak: Dziękuję za zainteresowanie przepisem i za komentarz.
SmacznaPyza 14.11.2012 11:04
jaki tłuszcz, ile to jest mało, tak orientacyjnie? czy marchewkę smażysz tak samo długo jak paprykę? niestety, wygląda bardzo nieapetycznie...
V_kuchareczka 13.11.2012 21:07
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak