Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z szynką z kominka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
Szynka z Kominka 5 plasterków
szczypiorek 3 gałązki
jajko 3
sól
piepsz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z szynką z kominka

Rozpuścić masło na małej patelni. Robić to powolutku, na małym ogniu, delikatnie rozprowadzając masło drewnianą łyżką lub łopatką - chodzi o to, żeby masła nie przypalić. Wrzucić na stopione masełko szynkę pokrojoną w małe kwadraciki oraz drobno posiekany szczypiorek. wymieszać jajka energicznie w szklance i zawartość wylewać na patelnię. Dodać trochę soli oraz pieprzu i mieszać, aż do momentu ścięcia się jajek. najlepiej jeść z patelni "cygańskiej" można też podawać na chlebie Wiejskim lub Razowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.04.2013 07:59
Bardzo smaczne na śniadanie
msmors 12.04.2013 07:57
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak