Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z salami na bagietce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 3 kromki
jajko 2
salami 4 plasterki
krakowska 4 plasterki
oliwa 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z salami na bagietce

2 plastry salami odłożyć. Pozostałą kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na 1 łyżce oliwy. Dodać rozbełtane jajka i paprykę pokrojoną w kostkę. Usmażyć jajecznicę. W tym czasie na reszcie oliwy przyrumienić kromki bagietki. Na talerzach ułożyć grzanki z bagietki, jajecznicę a na nią plasterki salami dekoracyjnie zwinięte. danie udekorować papryką i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 22.05.2013 09:01
podoba mi się połączenie krakowskiej i salami, takie niespotykane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak