jajecznica z salami

jajecznica z salami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • mleko

    150 ml
  • woda

    100 ml
  • sól do smaku

  • salami

    50 gram
  • masło

  • szczypiorek usiekany

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka mleko i wodę roztrzepać starannie w miseczce doprawiamy solą i pieprzem.Salami kroimy w kostkę.Na dużej patelni stapiamy masło wlewamy masę z jajek a gdy zacznie się ścinać posypujemy salami,smażymy na małym ogniu a następnie przekładamy ostrożnie na talerz.Posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marcin Vw1

28.08.2012 07:37
SMACZNE SNIADANKO

Robert10

15.08.2011 11:50
lubię taką

Ewelina47

23.06.2011 14:47
uwielbiam

Mariusz10

06.04.2011 22:45
fajne śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat