Jajecznica z rydzami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    10 szt
  • cebula

    szt
  • jajko

    5 szt
  • sól i pieprz

  • olej

    3 łyżki
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rydze oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę i razem z rydzami smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. Gdy rydze już będą miękkie wbijamy jajka, doprawiamy solą pieprzem. Mieszamy aby białko się ścieło i posypujemy szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 08.11.2015 09:38
świetna jajecznica
Agnieszka-87-25 08.11.2015 09:29
bardzo smaczna!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat