Jajecznica z pomidorami i serkiem topionym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • olej

  • sól

  • serek topiony

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej wlewamy do miski, w której będziemy smażyć jajecznicę. Następnie rozpalamy ogień i dajemy do tego serek topiony. Czekamy aż serek topiony się roztopi co jakiś czas mieszając. Następnie kroimy pomidora w małe kawałeczki. Wkładamy do miski i smażymy ok. 4-5 minut. Wbijamy jajka. Dodać sól. Mieszamy aż jajka się zetną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin Vw1 26.08.2012 11:21
pyszna jajecznica

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat