Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cebula 1
pieczarek 10 średnich
jajko 6
sól
pieprz
ogórek kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Cebulę obieramy i mielimy w rozdrabniaczu. Pieczarki obieramy i także mielimy w rozdrabniaczu na drobno. Cebulę i pieczarki podsmażamy na rozpuszczonym tłuszczu (maśle) do miękkości. Jajka myjemy i wbijamy do podsmażonej cebuli z pieczarkami. Smażymy na wolnym ogniu mieszając i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jajecznicę wykładamy na talerz i dekorujemy plastrami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.01.2014 12:49
smacznie na śniadanko :)
fotoviderek 09.01.2014 08:26
Super na śniadanie :)
Janina 08.01.2014 20:54
Pyszna taka jajecznica;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak