Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
papryka zielona 1 szt
wędlina drobiowa 10 dag
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z papryką

Jajka wbijam do odzielnej miseczki. Paprykę myje i kroję w kosteczkę. Szybkę kroję również w kosteczkę. Świeżą natkę drobno siekam.

Na rozgrzaną patelnię, najlepiej teflonową dodaję szynkę.

Smażę na rumiano następnie dodaję paprykę. Smażę jeszcze kilka chwil i dodaję jajka.

Solę i pieprze do smaku. Mieszam dokładnie żeby jajka się zcieły tak jak lubimy. Na koniec posypuję natką pietruszki.

Podaję od razu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.02.2017 23:37
Na śniadanko idealna
Łukasz15 02.02.2017 22:34
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak