jajecznica z maślaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    25 dag
  • słonina

    6 dag
  • jajka

    6 szt.
  • mleko

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić i wytopić, oczyścić grzyby, pokroić w plasterki, dusić na tłuszczu chwilę, doprawić do smaku. Jajka rozbić w miseczce z mlekiem i mąką, zalać nimi grzyby i smażyć co jakiś czas mieszając do stęgnięcia się jajecznicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat