Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z łososiem i grzankami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 1 plaster
jajko 4 szt
pieprz
masło klarowane 1 łyżka
olej 1 łyżka
chleb pszenny 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z łososiem i grzankami

Łososia wędzonego pokroić w paski. Rozpuścić na patelni klarowane masło. Dodać rozkłócone jajka, szybko wymieszać, jak zacznie się ścinać dodać paski łososia, wymieszać jajecznicę. Z Chleba ściąć skórkę, pokroić w trójkąty i usmażyć na złoto z obu stron na oleju. Na talerzu ułożyć jajecznicę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem, udekorować natką pietruszki. Obok ułożyć grzanki z chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak