Jajecznica z kiełbasą na smalcu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3
  • kiełbasy - śląskiej, polskiej

    0,5
  • sól

  • woda

  • mąka

  • smalec

    (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smalec ze skwarkami i kiełbasę pokrojoną w półkola wrzucić na patelnię i smażyć do momentu rozpuszczenia się smalcu i zrumienienia się kiełbasy. Przełożyć kiełbasę, skwarki i większość tłuszczu do miski. Jajka roztrzepać z solą, odrobiną mąki i trzema łyżkami przegotowanej wody, wylać na patelnię. Usmażoną jajecznicę przełożyć do miski z kiełbasą i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.10.2011 09:49
moja ulubiona
Krystyna33 09.12.2010 17:47
super polecam bo to lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat