Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbasa i fasolka szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
fasolka szparagowa 10 dag
kiełbasa 1 pętko
sól
pieprz
olej 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbasa i fasolka szparagową

Fasolkę myjemy, kroimy w kawałki gotujemy milka minut w osolonym wrzątku, osdączamy na sicie. Kiełbase kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z lekko rozgrzanym olejem, podsmazamy do zrumienienia kiełbasy. Jajka wbijamy kolejnodo miseczki sprawdzając ich świezość a potem wlewamy na patelnię. Dodajemy fasolkę oraz sól i pieprz. Smazymy cał yczas mieszając aż jajecznica sie zetnie do naszej ulubionej kosystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marlena2 30.07.2012 13:24
super wygląda
Kekerboom 30.07.2012 13:10
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak