Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kaszanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
kaszanka ok15 dag
pomidor 1 szt
por (biała część) 1/4 szt
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kaszanką

Kaszankę pokroić na grubsze plasterki. Pomidora pokroić w kostkę (można wyciąć środek) a por w półplasterki.
Rozgrzać na patelni tłuszcz, położyć kaszankę, pomidora i por. Chwilę smażyć.
Zestawić patelnię z gazu, wbić jajka, oprószyć solą i pieprzem.
Postawić na gaz i smażyć do ulubionego ścięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.04.2017 23:55
Bardzo dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak