Jajecznica z czarnymi oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • liście selera

    1 łyżeczka
  • masło

    3 łyżeczki
  • oliwki czarne

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki czarne nadziewane serem pokroić na plasterki. Masło rozgrzać na patelni. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Dodać pokrojone w plasterki oliwki, posiekane liście selera, wymieszać. Wlać masę jajeczną na rozgrzane masło. Doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem. Smażymy mieszając do pożądanej konsystencji jajecznicy. Pyszna jajecznica na śniadanie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 10.06.2014 07:25
bardzo fajna
Dariusz8 25.04.2013 20:15
Smaczna jajecznica.
Sylwia56 20.08.2012 12:13
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat