Jajecznica z cukinią i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • swojska kiełbasa

    8 dag
  • cukinia

    15 dag
  • cebula

    1/2 mała
  • jajko

    6 sztuk
  • suszone pomidory

    6 połówek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • Szczypiorek cienki

  • boczek

    7 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię dokładnie myjemy, usuwamy miękki miąższ, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy wytopi się z nich nieco tłuszczu, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Po 2 minutach dodajemy cukinię oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory. Smażymy co chwilę mieszając kolejne 2-3 minuty. Dodajemy jajka i gdy się zetną, jajecznicę doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 29.08.2012 21:01
bardzo ciekawe połączenie i pomysł
Aleksandra15 21.08.2012 09:48
Fajne śniadanko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat