Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią i suszonymi pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

swojska kiełbasa 8 dag
cukinia 15 dag
cebula 1/2 mała
jajko 6 sztuk
suszone pomidory 6 połówek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Szczypiorek cienki
boczek 7 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią i suszonymi pomidorami

Cukinię dokładnie myjemy, usuwamy miękki miąższ, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy wytopi się z nich nieco tłuszczu, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Po 2 minutach dodajemy cukinię oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory. Smażymy co chwilę mieszając kolejne 2-3 minuty. Dodajemy jajka i gdy się zetną, jajecznicę doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 29.08.2012 21:01
bardzo ciekawe połączenie i pomysł
Aleksandra15 21.08.2012 09:48
Fajne śniadanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak