Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukinia 15 dkg
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią

Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć na małym ogniu kilka minut. W międzyczasie na miseczce rozbić jajka, lekko roztrzepać widelcem i dodać do nich posiekaną natkę pietruszki. Wlać jajka na patelnię i usmażyć wedle uznania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

quatro 07.10.2013 22:02
Bardzo lubię cukinię,z jajecznicą(chociaż dodaję do niej różności)jeszcze nie jadłam.Na pewno spróbuję.
Róża1 01.10.2013 22:00
fantastyczny pomysł:-)
Łucja 01.10.2013 10:19
takiej nie jadłam, brzmi kusząco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak