Jajecznica z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • cukinia

    15 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć na małym ogniu kilka minut. W międzyczasie na miseczce rozbić jajka, lekko roztrzepać widelcem i dodać do nich posiekaną natkę pietruszki. Wlać jajka na patelnię i usmażyć wedle uznania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
quatro 07.10.2013 22:02
Bardzo lubię cukinię,z jajecznicą(chociaż dodaję do niej różności)jeszcze nie jadłam.Na pewno spróbuję.
Róża1 01.10.2013 22:00
fantastyczny pomysł:-)
Łucja 01.10.2013 10:19
takiej nie jadłam, brzmi kusząco!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat