Jajecznica wegańska (tofucznica)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tofu

    150 gram
  • groszek zielony

    1 garść
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1
  • koper świeży

    1/2 pęczka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • oliwa

    1/2 łyżki
  • Kurkuma mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj kurkumę,posiekany koperek,sól,pieprz i dokładnie wymieszaj.
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwię. Do cebuli dodaj posiekaną w kostkę paprykę i groszek. Smaż jeszcze przez chwilę,po czym dodaj tofu. Smaż przez następne 3 minuty,pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodaj sos sojowy,wymieszaj i podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 09.05.2016 18:57
ładnie wygląda
IKrakowianka 05.05.2016 20:10
ciekawy przepis
Ola1984 05.05.2016 18:12
Bardzo fajna propozycja na śniadanie :)
Justi2401 05.05.2016 15:20
Wygląda bardzo smacznie.
Ewelina1991 05.05.2016 15:12
kusi wyglądem ;-)
Agnieszka-87-25 05.05.2016 14:33
ładne kolorowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat