Jajecznica na boczku, króliku i cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzonego boczku

    150 g
  • średnie cebule

    2
  • jajek wiejskich

    8
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masła ( opcjonalnie )

    2 łyżki
  • królik

    150 gotowane mięso
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
Boczek i mięso królika pokroić według uznania. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni ( jeśli boczek jest chudy ) roztopić masło, wrzucić boczek i podsmażyć. Dodać mięso królika i cebulę i dalej smażyć aż cebula zmięknie.
Krok 2 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz po czym wymieszać i wlać na patelnię.
Krok 3 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Czas smażenia zależy jak mocno lubimy ścięte jajka.
Krok 4 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
Podawać gorącą z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 06.10.2013 18:46
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat