Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na boczku, króliku i cebuli

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonego boczku 150 g
średnie cebule 2
jajek wiejskich 8
sól do smaku
pieprz do smaku
masła ( opcjonalnie ) 2 łyżki
królik 150 gotowane mięso

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na boczku, króliku i cebuli

Kroki postępowania

1
Boczek i mięso królika pokroić według uznania. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni ( jeśli boczek jest chudy ) roztopić masło, wrzucić boczek i podsmażyć. Dodać mięso królika i cebulę i dalej smażyć aż cebula zmięknie.
Krok 1 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
2
Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz po czym wymieszać i wlać na patelnię.
Krok 2 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
3
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Czas smażenia zależy jak mocno lubimy ścięte jajka.
Krok 3 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto
4
Podawać gorącą z pieczywem.
Krok 4 - Jajecznica na boczku, króliku i cebuli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.10.2013 18:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak