Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica mocno pomidorowa z oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
pomidor 2 sztuki
masło 1 łyżeczka
oliwki zielone Smak 10 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyżeczki
sól 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica mocno pomidorowa z oliwkami

Na patelni roztapiamy masło. Pomidory kroimy w kostkę i przekładamy na patelnie- podsmażamy je 5 minut. Do pomidorów dodajemy oliwki zielone i razem smażymy jeszcze 2-3 minuty. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do składników na patelni. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy jednocześnie przyprawy do smaku: zioła prowansalskie, czosnek granulowany oraz sól. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 05.06.2014 14:17
jajecznica z pomidorami
norweska20 05.06.2014 09:51
Malinka oliwki muszą być bo nadają tej jajecznicy charakter- na prawdę bardzo smaczne połączenie , które zaskakuje kupki smakowe;)
Paolcia 05.06.2014 09:13
bardzo apetycznie wyglada :)
agnieszka131919 05.06.2014 08:19
na pewno bardzo smaczna
Malinka 05.06.2014 08:11
Dla mnie porcję bez oliwek poproszę :)
Czyki 05.06.2014 08:06
Muszę spróbować z tymi oliwkami :)
fotoviderek 05.06.2014 07:30
Ciekawe smaki :)
IlonaAlbertos 05.06.2014 07:29
Idealna propozycja na śniadanie.
pajbek 05.06.2014 07:26
Takiej jeszcze nie jadłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak