Jajeczka z łososiem na sałacie rzymskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata rzymska

    1 środek
  • jajka

    5 sztuk
  • łosoś wędzony plastry

    1 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • koperek

    1 gałązka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki. Układamy je sałacie rzymskiej, a na nich kładziemy po kawałeczku łososia. łosoś bardzo lubi towarzystwo cytrynki, wiec należy ją dobrze umyć lub nawet obrać. Kroimy ja w kawałeczki i układamy na łososiu. Ozdabiamy koperkiem i przyprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 13.06.2012 08:19
super
jozefinach 29.05.2012 12:59
Pyszności.
teresa18 09.02.2012 21:20
pysznie sie prezentują
teresa18 09.02.2012 21:20
pysznie sie prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat