Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • rzodkiewka

    pęczek
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • rzeżucha

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki. Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą. Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AgaS10 21.03.2015 07:29
Cudnie podane:)
katerinaJ 20.03.2015 23:52
Piękne zdjęcia. Po prostu piękne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat