Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie

Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka przepiórcze

    24 sztuki
  • majonez

    3/4 szklanki
  • śmietana 22-procentowa

    2 łyżki
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • keczup

    1 łyżeczka
  • kiełbasa jałowcowa

    10 cienkich plastrów
  • zielona oliwka nadziewana papryką

    10 sztuk
  • pokrojona w kostkę czerwona marynowana papryka

    1 łyżka
  • szczypiorek

    2 łyżeczki
  • przyprawa do zup KUCHAREK na wiosnę

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie

Jajeczka opukać w ciepłej wodzie, włożyć do wrzątku i gotować 3 min. Następnie ostudzić w zimnej wodzie i obrać.

Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą, keczupem, śmietaną oraz przyprawą do zup KUCHAREK. Kiełbasę drobno pokroić. Oliwki przekroić na ćwiartki. Sos połączyć z kiełbasą, oliwkami, papryką oraz szczypiorkiem, przyprawić ostrą papryką Prymat, pieprzem Prymat i solą. Sos wyłożyć na mały półmisek, na nim ułożyć jajeczka, posypać rzeżuchą i dymką.

Podawać z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Barbara55 15.10.2010 15:26
na pewno
marta639 17.09.2010 15:19
Idealna na śniadanie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat