Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajka przepiórcze
24 sztuki -
majonez
3/4 szklanki -
śmietana 22-procentowa
2 łyżki -
ostra musztarda
1 łyżeczka -
keczup
1 łyżeczka -
kiełbasa jałowcowa
10 cienkich plastrów -
zielona oliwka nadziewana papryką
10 sztuk -
pokrojona w kostkę czerwona marynowana papryka
1 łyżka -
szczypiorek
2 łyżeczki -
przyprawa do zup KUCHAREK na wiosnę
1 łyżeczka -
sól
- - -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie
Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą, keczupem, śmietaną oraz przyprawą do zup KUCHAREK. Kiełbasę drobno pokroić. Oliwki przekroić na ćwiartki. Sos połączyć z kiełbasą, oliwkami, papryką oraz szczypiorkiem, przyprawić ostrą papryką Prymat, pieprzem Prymat i solą. Sos wyłożyć na mały półmisek, na nim ułożyć jajeczka, posypać rzeżuchą i dymką.
Podawać z białym pieczywem.
Komentarze (2)