jajeczka na rosyjski sposób

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jaja obieram i dzielę na pół, a następnie wyciągam żółtka i trę je na tarce, mieszam z majonezem i przyprawiam solą. Masą napełniam białka i dekoruję koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 06.01.2013 14:04
do 4 żóltek dałabym co najwyżej 1 łyżeczkę majonezu, w 2 łyżkach jak piszesz to te żółtka będą pływać w majonezie
Mysiunia 06.01.2013 14:03
do 4 żóltek dałabym co najwyżej 1 łyżeczkę majonezu, w 2 łyżkach jak piszesz to te żółtka będą pływać w majonezie
andżelika1 01.09.2012 17:46
pyszne
sznycel 21.08.2012 22:32
koperek można zastąpic innym ziółkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat