Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie gribiche

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
mosztarda 1 łyżeczka
ocet 5 łyżek
olej 10 łyżek
jaja 2 szt.
korniszony 4 szt
pęczek szczypiorku 1 szt.
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżki
pieprz do smaku
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie gribiche

Wykonanie:
Mieszać widelcem musztardę z surowym żółtkiem, solą , pieprzem, olejem i octem. Następnie dodać pokrojone drobno korniszony, jajo na twardo, kapary i posiekany szczypiorek. Sos ten można również przygotować na bazie majonezu. Udekorować ugotowane pokrojone wcześniej jajka a pozostały sos użyć do zimnych zakąsek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.01.2014 08:32
same pyszności podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak