Jaja po góralsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • masła

    2 łyżki
  • śmietany 22-procentowej

    4 łyżki
  • startego żółtego sera

    3 łyżki
  • soli

    1 szczypta
  • pieprzu ziołowego Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić na patelni, wlać śmietanę i zagotować. Wbić delikatnie jajka żeby żółtka
pozostały w całości, dodać sól, pieprz ziołowy i posypać serem. Smażyć póki jajka się nie zetną. Podawać z razowym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (55)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 14.10.2012 18:43
wypróbuje z pewnościa
Pani Domu 14.10.2012 18:43
fajny pomysł
Pani Domu 09.10.2012 16:55
fajne jaja
Pani Domu 09.10.2012 16:55
fajne jaja
Pani Domu 09.10.2012 16:55
fajne jaja
Pani Domu 09.10.2012 16:55
fajne jaja
agnieszka214 13.01.2012 10:24
fajne
agnieszka214 05.12.2011 10:26
mniam
agnieszka214 05.12.2011 10:26
mniam
caroline1983 10.11.2011 18:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat