Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane szynką i serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt.
majonez 2 łyżki
szynka 4 plasterki
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki do dekoracji
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane szynką i serem

Jaja obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka.
W miseczce wymieszać ser, żółtka,majonez i drobno pokrojoną szynkę. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić białka farszem.
Część oliwek przekroić na pół i zrobić z nich tułów pająków, resztę oliwek pokroić na ósemki i zrobić z nich nóżki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.06.2013 20:19
super jajeczka!
Alex_M 10.06.2013 15:21
takiego pajączka to ja chętnie zjem :D
mysza75 10.06.2013 11:55
Jakie fajne pajączki super to wyszło :-)
joanna30 10.06.2013 09:40
Fajnie wyglądaja te pajączki :) kiedyś zrobiłam córce kanapkę z jajkiem i takim pajączkiem to ja zamurowało ;)
aisza1 10.06.2013 09:08
wyglądają przepięknie
Olga_SK 10.06.2013 08:14
pająki! :)
Katarzyna59 10.06.2013 07:47
bardzo smacznie wygląda
Agnieszka-87-25 10.06.2013 07:40
już oczami jem :) pięknie wygląda
Mniam 10.06.2013 07:39
Świetnie wyglądają te pajączki.
adelajda 10.06.2013 07:14
Slicznie pokazane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak