Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki
Kroki postępowania
Do dużej miski przesiać mąkę, drożdże i sól, wymieszać. Następnie wlać mleko, jajko, olej, cukier i mieszać mikserem.
Pozostawić na 1 h.
mąka pszenna | 500 g |
drożdże świeże | 16 g |
mleko | 250 ml |
jajko | 1 |
olej | 1/2 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
sól | szczypta |
cukier | szczypta |
jagody | 300 g |
cukier | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: