Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w galaretkach
Jagody umyć, osuszyć na kuchennym ręczniku.
Galaretkę rozlać do dwóch miseczek po równo.
Jedną miseczkę wstawić do lodówki, druga zostawić.
Do wychłodzonej galaretki, która była w lodówce dodać 1 szklankę jagód, delikatnie wymieszać.
Przelać do silikonowej foremki z kominem, wstawić ponownie do lodówki.
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić żeby spęczniała.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier jeszcze chwileczkę ubijać.
Zamoczoną żelatynę, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do śmietany dodać resztę jagód i rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać.
Przelać do formy na zastygniętą galaretkę, odstawić do lodówki.
Jak warstwa śmietany będzie już sztywna wlać pozostałą galaretkę odstawić do całkowitego stężenia.
Rozpuścić czekoladę w gorącym mleku, posmarować pędzelkiem wyjęty z formy deser, obsypać jagodami.
SMACZNEGO!!!! ( Forma o średnicy 20 cm)