Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
herbatniki
15 dag -
margaryna
5 łyżek -
płatki owsiane
4 łyżki -
cukier
2 łyżki
Sposób przygotowania
Masa:
70 dag półtłustego twarogu,
40 dag jagód,
3 czubate łyżki żelatyny,
1,5 szkl. śmietanki 30%,
25 dag cukru.
Twaróg zmielić. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, podgrzewając, rozpuścić, następnie ostudzić. Kremówkę ubić. Jagody zmiksować, dodać ser i cukier. Dokładnie utrzeć. Ucierając, dodawać żelatynę. Na koniec dodać śmietankę. Masę wylać na gotowy spód. Schładzać całą noc. Udekorować jagodami lub borówkami i miętą.
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)