Jagodowy sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    15 dag
  • margaryna

    5 łyżek
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki zmiksować w belnderze. Margarynę stopić, wymieszać z resztą składników. Masę wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24 cm. Schłodzić.

Masa:
70 dag półtłustego twarogu,
40 dag jagód,
3 czubate łyżki żelatyny,
1,5 szkl. śmietanki 30%,
25 dag cukru.

Twaróg zmielić. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, podgrzewając, rozpuścić, następnie ostudzić. Kremówkę ubić. Jagody zmiksować, dodać ser i cukier. Dokładnie utrzeć. Ucierając, dodawać żelatynę. Na koniec dodać śmietankę. Masę wylać na gotowy spód. Schładzać całą noc. Udekorować jagodami lub borówkami i miętą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 14.12.2013 21:47
rewelacyjny sernik :)
RenataZ-et 04.11.2013 22:28
kusisz takimi sernikami :)
caralajna 20.09.2013 07:42
wygląda olśniewająco, mniam
Iwusia 30.08.2013 22:56
prezentuje się wspaniale
Anna133 28.08.2013 21:03
wygląda ciekawie
Agata B 16.09.2012 19:49
wygląda bardzo zachęcająco!!! :)))
andrzej10 06.09.2012 08:33
apetyczne
Monika-twin 31.08.2012 13:00
ale extra przepis
rutynka 28.08.2012 15:33
rewelacyjny-palce lizać!:)
Jodaj 25.08.2012 09:43
wygląda znakomicie i pewnie tak też smakuje;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat