Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe zapiekane pod pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 3 łyżki
ocet 1 łyżka
woda 2 łyżki
śmietana 18 proc 7 łyżek
wiórki kokosowe 5 łyżek
śmietan fix 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
jagody 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe zapiekane pod pierzynką

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, dodać żółtka, dodać cukier, ubić razem, potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, ocet i połowę cukru waniliowego. Wylać na natłuszczoną blachę, posypać 2,5 szklanki jagód, wsadzić do piekarnika i podpiekać 20 minut w 150 st. Śmietanę ubijamy ze śmietan fixem, dodajemy resztę jagód, cukru waniliowego oraz wiórki kokosowe, mieszamy i wykładamy oraz rozsmarowujemy na podpieczonym cieście. Wkładamy z powrotem do piekarnika i trzymamy około 35 minut. Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 16.07.2013 09:37
uwielbiam wszystko co mam jagody
Magula 16.07.2013 07:17
super ciacho pysznosci
Mniam 15.07.2013 22:54
Wygląda na bardzo smaczne.
everay 15.07.2013 21:52
super ślicznie wygląda
angelika14 15.07.2013 21:32
pyszne ciacho w sam raz na wakacje
Pyszota 15.07.2013 21:00
super ciasto
Izabela77 15.07.2013 20:48
ale przepyszne ciasto
kriko 15.07.2013 20:47
pyszny jagodowiec
Krzysztof15 15.07.2013 20:39
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak